skatterådgivning | Skatteberegning – Få det gjort nu!
16393
post-template-default,single,single-post,postid-16393,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Skatteberegning – Få det gjort nu!

25 nov Skatteberegning – Få det gjort nu!

Forskudsopgørelsen for 2017

Den 15. november 2016 frigav SKAT forskudsopgørelsen for alle danskere. Men i hvor høj grad er der egentligt behov for selv at foretage rettelser i sin forskudsopgørelse kontra det forslag SKAT har givet?

Er der noget man skal være opmærksom på i forbindelse med at rette sin forskudsopgørelse?

Hvad er forskudsopgørelsen?

Forskudsopgørelsen er din opgørelse over, hvor meget du forventer at have i indkomst for det kommende år. Derudover angiver du også hvor mange fradrag som fx. renter, kørselfradrag med videre du har.

Ud fra alt dette beregner SKAT, hvor store fradrag du har på din lønseddel hvis du er ansat, eller hvor meget du skal betale i B-skat, hvis du er selvstændig.

Hvornår skal man især rette i sin forskudsopgørelse?

Det anbefales altid at sikre sig at sin forskudsopgørelse er korrekt, men i følgende situationer er det specielt nødvendigt at være opmærksom…

  1. Hvis du får mere eller mindre i løn end i 2016
  2. Hvis du i 2016 er gået på pension/efterløn
  3. Hvis du har fået SU eller forventer at få dette i 2017
  4. Hvis du forventer store renteudgifter f.eks. i forbindelse med køb af hus mv.
  5. Hvis du skal køre langt til din arbejdsplads (kørselsfradrag). Dette skal altid forskudsregistreres manuelt.
  6. Ved skilsmisse i 2016
  7. Hvis du har startet personlig virksomhed i 2016

Herudover er der også en række forskellige fradrag der skal registreres manuelt. Nogle af dem er børnebidrag, ægtefællebidrag og rejsefradrag.

Ændringer i beskæftigelsesfradrag fra 2017

I 2016 besluttede regeringen at forhøje beskæftigelsesfradrag for alle danskere. Denne stigning bliver implementeret fra 2017-2022. I 2017 er beskæftigelsesfradrag på 8,75% (maks 30.000 kr.) af ens indkomst kontra 8,3% (maks 28.000 kr.) i 2016. For at få fuldt beskæftigelsesfradrag skal du i 2017 have en indkomst på minimum 331.430 kr. Enlige forsørgere får derudover et ekstra beskæftigelsesfradrag på 5,75 % (maks 19.800 kr.)

I forhold til forskudsopgørelsen er det vigtigt at være opmærksom på, at hvis der registreres en større forventet indkomst i 2017, vil man forskudsregistrere med et beskæftigelsesfradrag som er højere end det man egentligt er berettiget til.

Eksempel:

Forskudsregistreret som følger

Indkomst: 350.000 kr.

Beskæftigelsesfradrag: 30.000 kr.

Årsopgørelse

Indkomst: 300.000 kr.

Beskæftigelsesfradrag: 26.250 kr.

Som det ses af ovenstående eksempel vil fradraget være væsentligt lavere i dette eksempel, hvis ens reelle indkomst ikke svarer til den forskudsregistrerede. I dette tilfælde er forskellen 3.750 kr. Dette vil isoleret set resultere i en restskat på ca. 1.500 kr.

Tjek din lønpakke og din økonomi

Ved gennemgang af sin forskudsopgørelse kan det være en kærkommen mulighed at foretage en nøjere gennemgang af sin egen økonomi. Det er altid fordelagtigt minimum en gang om året at gennemgå sin økonomi og se om man f.eks. sparer nok op til pension. Hvis det viser sig, at man har mulighed for at gøre dette, skal det også bemærkes, at en sådan opsparing også er fradragsberettiget.

Derudover tilbyder mange arbejdspladser, at medarbejdere kan få goder som f.eks. fri telefon, sundhedsydelser, bus- og togkort eller andre goder mod, at der foretages et træk i bruttolønnen. Her er der også mulighed for at foretage optimering af sin økonomi og skattebetaling.

Få hjælp til forskudsregistrering

Hos Grey Sunday vil vi gerne hjælpe dig med at sikre, at du er ordentligt klædt på skattemæssigt til 2017.

Du kan kontakt os på tlf. 71 99 54 74 eller via kontaktformularen under fanen Kontakt.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Udlicitér og frigør vigtige ressourcer til andre opgaver - indhent et tilbud i dag!